SGP PROMOOT BILDERBERGER NAZI-AGENDA 21, INCLUSIEF EEN BEVOLKINGSREDUCTIE VAN 85% !!
LEES EERST HOE AGENDA 21 OFFICIEEL ONDER EEN VALSE DEKMANTEL WORDT GE-INTRODUCEERD (ALS DOEKJE VOOR HET BLOEDEN) EN LEES DAARNA DE WARE BEDOELING VAN AGENDA 21 IN DE VOLGENDE BLOKKEN ----------------------------------------------------------------------------------
DIGIBRON RD-Publicatiedatum: 15 augustus 1996 Lokale Agenda 21 Mr. D.J.H. van Dijk (SGP) Bron: Persbericht Ministerie VROM
Bronlink: http://www.digibron.nl/search/share.jsp?uid=00000000012d7601b49850ee23d836fe&sourceid=1011
UITGAVE VAN DE STICHTING VOORLICHTINGS- EN VORMINGSCENTRUM VAN DE STAATKUNDIG GEREFORMEERDE PARTIJ
De Nederlandse regering moet de uitvoering van 'Agenda 21' bevorderen en financieel een evenredig deel van de kosten daarvan voor haar rekening nemen." Aldus artikel 161 van het SGP-verkiezingsprogramma 1994-1998. In het navolgende wordt ingegaan op deze 'Agenda 21' en meer in het bijzonder op de lokale aspecten hiervan.
Toekomstige generaties In 1992 kwamen in Rio de Janeiro de regeringsleiders van 178 landen bijeen op een VN-conferentie over Milieu en Ontwikkeling (UNCED). Ook Nederland was hierbij betrokken. De conferentie werd besloten met het ondertekenen van een aantal verdragen; één van de verdragen was de Agenda 21. De Agenda 21 vormt een handboek waarin o.a. honderd programma's zijn opgenomen op het gebied van duurzame ontwikkeling die regeringen, VN-instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties moeten uitvoeren. Onder duurzame ontwikkeling wordt verstaan: een ontwikkeling die voorziet in de behoefte van de huidige generatie, zonder daarmee voor toekomstige generaties de mogelijkheden in gevaar te brengen om ook in hun behoeften te voorzien. "Een duurzame ontwikkeling vereist m.n. van Westerse landen een ander produktie- en consumptiepatroon, zodat het gebruik van energie en grondstoffen alsmede de uitstoot van schadelijke stoffen drastisch wordt verminderd."
VOGM-regeling Volgens Agenda 21 vormen gemeenten en lokale organisaties een onmisbare schakel om tot een wereldwijde duurzame ontwikkeling te komen. Gemeenten zouden daarom uiterlijk in 1996 hun burgers, lokale organisaties en bedrijven moeten benaderen, hen adviseren betreffende duurzame ontwikkeling en hun standpunten bijeen brengen. Dit moet leiden tot een gemeentelijk actieplan voor milieu en duurzame ontwikkeling, toegesneden op lokaal niveau. Dit plan is de Lokale Agenda 21. Een brede deelname van het publiek aan de besluitvorming wordt hierbij gezien als één van de fundamentele voorwaarden voor het tot stand brengen van een duurzame ontwikkeling.
De Lokale Agenda 21 valt onder de VOGM-regeling: Vervolg-bijdrageregeling Ontwikkeling Gemeentelijk Milieubeleid. Gemeenten die werk willen maken van een Lokale Agenda kunnen op grond van deze regeling een financiële bijdrage voor de personele invulling krijgen.
Woudenberg Begin 1995 heeft reeds 25% van de Nederiandse gemeenten voor de Lokale Agenda gekozen. Ook in 'Woudenberg wordt sinds medio 1995 gewerkt aan een Lokale Agenda. In het navolgende wordt de werkwijze van deze gemeente beschreven. Wellicht kan deze beschrijving in andere gemeenten als leidraad dienen.
Stap één. De eerste stap die door de gemeente wordt genomen, is het aanwijzen van een ambtenaar die zich met het opzetten van het proces inzake de Lokale Agenda zal gaan bezighouden; een coördinator duurzame ontwikkeling derhalve.
Stap twee. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst voor de plaatselijke politieke partijen, winkeliersverenigingen, kerken, schoolbesturen, wijkcomités, sportverenigingen, volkstuindersverenigingen, landbouworganisaties etc. wordt in de eerste plaats aangegeven wat een Lokale Agenda impliceert. Voorts komt aan de orde wat er mogelijk of zinvol is om in de gemeente te gaan doen. 'Wat moet er als eerste gebeuren en wat zijn de lange-lermijndoelen? Tenslotte worden de veitegenwoordigers van de organisaties opgeroepen om binnen de eigen organisaties tekst en uilleg omtrent de Lokale Agenda te geven alsmede actiepunten te verzamelen. Actiepunten zijn in eerste instantie lokale activiteiten die betrekking hebten op het woon- en leefmilieu van de bewoners van de desbetreffende gemeente, waarbij ookde bijdrage aan een mondiale duurzame samenleving niet vergeten moet worden.
Stap drie. De verschillende lokale organisaties dienen binnen een bepaalde termijn hun actiepunten in bij de gemeente. Per organisatie kunnen drie actiepunten worden ingediend, waarbij een prioritering is aangebracht. De actiepunten worden door gemeenteambtenaren die op het betreffende terrein deskundig zijn beoordeeld. Vervolgens worden de actiepunten op een lijst geplaat.st die naar alle organisaties wordt gestuurd. Binnen elke organisatie kunnen dan de actiepunten van de andere organisaties worden beoordeeld.
Stap vier. Op korte termijn wordt er een avond georganiseerd waarop de vertegenwoordigers van de diverse organisaties gaan uitmaken welke actiepunten er in het Actieplan Lokale Agenda terecht komen. In Woudenberg waren dit ca. het milieubewust maken van de jeugd, bestrijding zwerfvuil, het geven van voorlichting over duurzame ontwikkeling en het stimuleren van ecologisch beheer door burgers van de eigen tuin.
Stap 5. Het Actieplan wordt ter beoordeling aan de gemeenteraad aangeboden. In Woudenberg ging de gemeenteraad met elk actiepunt akkoord.
Stap 6. Nadat de raad het voorstel met betrekking tot de actiepunten heeft aangenomen, worden er diverse werkgroepen opgericht. In elke werkgroep zit een vertegenwoordiging van de organisatie die het actiepunt heeft ingediend. In de werkgroep zitten voorts enkele vertegenwoordigers uit andere organisaties en eventueel bij het betreffende terrein betrokken ambtenaren. De werkgroep stelt een plan van aanpak inzake het actiepunt op waarin in ieder geval een tijdpad alsmede een financiële onderbouwing dient te zijn opgenomen.
Stap 7. De uitvoering van het actiepunt. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van een actiepunt ligt voor een groot deel bij de organisatie die het actiepunt heeft ingediend. Er moet worden bedacht dat duurzameontwikkeling een voortdurend proces is. Het is niet iets eenmaligs. Na stap 7 begint het proces derhalve opnieuw en kan er worden gestart met het indienen van nieuwe actiepunten.
Stuurgroep In het kader van de Lokale Agenda is er tevens een stuurgroep opgericht die bestaat uit vertegenwoordigers van deelnemende organisaties. De coördinatie van de stuurgroep ligt bij de gemeente. De stuurgroep vervult in de eerste plaats een intermediair-functie. Deze functie vervult de stuurgroep t.a.v. de werkgroepen onderling en tussen werkgroepen en de gemeente. Hebben werkgroepen bijv. financiële middelen nodig voor de uitvoering van een actiepunt, dan kunnen zij dit aan de stuurgroep kenbaar maken. De stuurgroep bespreekt dit vervolgens met de gemeente.
Ten tweede stemt de stuurgroep de activiteiten van de werkgroepen op elkaar af en bewaakt zij de voortgang in het proces. De voortgangsbewaking vormt een belangrijke taak voor de stuurgroep. Er moet voor worden gezorgd dat het proces aan de gang blijft. Zodra het proces enigszins op een laag pitje komt te staan en er geen concrete resultaten aanwij, sbaar zijn, verliezen de deelnemers hun enthousiasme en interesse.
Ten derde zorgt/de stuurgroep voor een evaluatie van de activiteiten van de werkgroepen en rapporteert zij de bevindingen van deze evaluatie aan de gemeente. Om een helder zicht te houden op hetgeen de werkgroepen ondernemen, neemt in elke werkgroep één van de stuurgroepleden zitting. Een van de eerste activiteiten van de Woudenbergse stuurgroep was het clusteren van de diverse actiepunten t.b.v. de oprichting van werkgroepen. Die clustering bleek noodzakelijk omdal een aantal actiepunten teveel overlap vertoonden en om het aantal werkgroepen beperkt te houden. Er werden vervolgens vijf werkgroepen opgericht: de werkgroepen afval. vooriichting, groen, ecoteam en duurzaambouwen.
Succes? Het is nog te vroeg om te kunnen constateren of de Lokale Agenda in Woudenberg een succes is geworden. Toch lijken de vooruitzichten gunstig. Zo is er onlangs een fietstocht georganiseerd langs verschillende agrarische bedrijven. Hierbij werd de deelnemers gewezen op de inspanning die de land- en tuinbouwsector heeft verricht op milieutechnisch gebied. Er was voor deze activiteit veel animo en er is zeer positief op gereageerd. Daarnaast zijn door de werkgroep Voorlichting een reeks artikelen t.a.v. duurzame ontwikkeling geplaatst in het lokale weekblad. Voorts staat er nog een milieudag op het programma; een dag waarbij plaatselijke bedrijven, scholen, banken, winkels en andere organisaties via kraampjes en boekenstands kunnen laten zien wat zij doen op milieugebied. Tenslotte zijn er ook reeds 'ecoteams' opgericht. Een ecoteam omvat een aantal personen, uit vrienden- of burenkring, die aan de hand van een werkboek per maand een thema behandelen bij iemand thuis. Gedurende een periode van 6 tot 7 maanden werkt men dan aan een ecoteam-programma. Dit programma stelt mensen in staat een compleet milieu-zorgsysteem voor het eigen huishouden te ontwikkelen. Het doel hiervan is te komen tot een milieuvriendelijker dagelijks leven.
Taak SGP? Zoals ik reeds aangaf is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken met betrekking tot de resultaten van de Lokale Agenda. Toch meen ik dat het een proces is waaraan ook wij als SGP-ers een steentje moeten bijdragen. Niet alleen omdat het is opgenomen in ons verkiezingsprogramma, maar vooral omdat een duurzame ontwikkeling, waarbij het milieu een belangrijke plaats inneemt, vak onder het rentmeesterschap dat ons door de HEERE is toebetrouwd.
mr. D.J.H. van Dijk (SGP) Lid Stuurgroep Lokale Agenda 21 Woudenberg De Eerste Kamer heeft op 2 juli een door minister De Boer (VROM) ingediende wijziging van de Wet voorkeursrecht gemeenten aanvaard. Daarmee is de werkingssfeer van de wet aanzienlijk uitgebreid. Tot nu toe kon zij alleen worden toegepast in stadsvernieuwingsgebieden. Nu zullen gemeenten die veel moeten bouwen en een regionale opvangfunctie hebben, ook buiten deze gebieden sneller gronden kunnen aankopen. Als een eigenaar zijn grond wil verkopen, moet hij deze eerst aan de gemeente aanbieden. De gemeente moet dan de geldende marktprijs betalen. In een binnenkort uit te geven circulaire zal aangegeven worden welke gemeenten het voorkeursrecht kunnen gaan toepassen. In DOELWIT (De Banier nr. 6, 1996) is aan de Tweede Kamer-behandeling van deze wet uitgebreid aandacht besteed.
Bronlink: http://www.digibron.nl/search/share.jsp?uid=00000000012d7601b49850ee23d836fe&sourceid=1011
-----------------------------------------------------
TEN AANZIEN VAN DE SGP-PROMOTIE VAN DE NAZISTISCHE BILDERBERGER AGENDA 21 -BIJ MONDE VAN SGP-er VAN DIJK- ZIJN ER DRIE MOGELIJKHEDEN:
1. DE AFVALLIGE SGP HEEFT INGEHUURDE SATANISTEN IN DIENST
2. DE SGP IS ZODANIG MET BOERENSTOMHEID GESLAGEN DAT ZE STEKEBLIND ZIJN VOOR HET SLUIPMOORDENAARSSYSTEEM VAN DE BILDERBERGER ILLUMINATIE
3. DE SGP HEEFT DE SOEVEREINITEIT VAN NL AL VERRADEN DOOR PARTICIPATIE MET HET DICTATORIALE EU-BABEL. DE SGP-PROMOTIE VAN DE NAZISTISCHE VN-AGENDA 21 BEHOORT DERHALVE TOT HET AFVALLIGE 'SGP-BEGINSEL'
BE AWARE: HET TRIO MOGELIJKHEDEN KUNNEN OOK TEGELIJKERTIJD HET GEVAL ZIJN! -------------------------------------------------------
|
|
"Agenda 21" VN Global Biodiversity Assessment Report.
Een fantastisch initiatief. Welzijn voor het milieu!…Toch? Jammer dat het niet voor het welzijn van vele miljarden burgers is.
178 Landen ondertekenden namelijk dit VN-plan voor maar liefst 85% bevolkingsreductie! -MET INSTEMMING VAN DE SGP!! En wij maar denken dat het recht op leven voor ieder individu op deze planeet een onvervreemdbaar grondrecht is. 178 Landen, inclusief Nederland!, zetten echter hun handtekening onder het zogenaamde; Agenda 21 "Duurzame Ontwikkeling" plan dat "volgens het VN Global Biodiversity Assessment Report (pag. 773) streeft naar het reduceren van de menselijke bevolking met maar liefst 85%." Dat betekent voor Nederland dat minstens 14 miljoen burgers moeten gaan verdwijnen…!
LEES VERDER VIA DE KLIK HIER LINK
|
|