EUROBABELSE SCHIJNDEMOCRATIE ONTMASKERD
DE EUROBABELSE SCHIJNDEMOCRATIE ONTMASKERD  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje

HET DOODZWIJGEN DOOR DE SGP EN HET RD OVER DE EUROBABELSE CORRUPTIE GAAT DE GESCHIEDENIS IN ALS MEDEPLICHTIGHEID AAN GENOEMDE CORRUPTIE
LEES EERST VOORBERICHT VIA DE KLIK HIER LINK

De 10 grootste euro leugens


De vele leugens en gebroken beloften van de afgelopen jaren onderstrepen dat krampachtige positivisme van onze politieke en financiële leiders de komende crash niet kunnen verhinderen en eerder zullen versnellen, omdat men nog steeds weigert te erkennen dat de euro niet de oplossing, maar de wortel van alle problemen is:

1. 'De reddingspakketten worden beëindigd. Dat hebben wij duidelijk afgesproken.' De Duitse minister van Financiën en ook zijn toenmalige Nederlandse collega De Jager verzekerden in 2010 dat de reddingspakketten slechts tijdelijk zouden zijn en wij 'iedere cent' van ons hulpgeld zouden terugkrijgen. Inmiddels is het 'tijdelijke' EFSF reddingsscherm vervangen door het vele malen duurdere permanente ESM noodfonds.

2. 'Wij zullen iedere cent terugbetalen. Duitsland en Europa krijgen hun geld met hogere rente terug.' De Griekse ex-premier Papandreou beweerde in maart 2011 dat zijn land geen permanente financiële steun nodig zou hebben en alle 'leningen' zou terugbetalen. Slechts een paar maanden later hadden de Grieken echter een schuldenkwijtschelding en nóg een reddingspakket nodig. Premier Mark Rutte gaf vorig jaar toe dat hij zijn verkiezingsbelofte over Griekenland -'het uitstel (van het terugdringen van de Griekse schuld) mag niets kosten'- had gebroken. Griekenland ontving van de Nederlandse belastingbetaler al € 17,7 miljard - vrijwel precies het bedrag wat de komende jaren in eigen land bezuinigd wordt.

3. 'Ik ben er vast van overtuigd dat Griekenland nooit aanspraak op deze hulp zal hoeven maken, omdat het Griekse hervormingsprogramma zeer geloofwaardig is,' aldus de voormalige voorzitter van de eurogroep Jean-Claude Juncker in maart 2010. Het tegendeel bleek juist het geval; Griekenland hield zich tot nu toe aan vrijwel niet één afspraak, reden waarom het IMF inmiddels dreigt zijn bijdrage stop te zetten.

4. 'Wij kunnen de rente niet zogezegd kunstmatig naar beneden rekenen,' zei de Duitse bondskanselier Merkel in maart 2011. Dat was echter precies wat er wel gebeurde door het massaal opkopen van de staatsobligaties van de schuldenlanden door de ECB. Critici wezen erop dat deze directe vorm van staatsfinanciering door een centrale bank verboden is.

5. 'Spanje zal zijn begrotingstekort norm van 4,4% halen,' beloofde de Spaanse premier Mariano Rajoy. Inmiddels weten we dat het tekort over 2012 minstens 6,4% bedroeg, ruim dubbel zoveel als toegestaan. Bovendien kreeg de failliete bankensector van het land in juli zo'n € 100 miljard steun van Europa.

6. 'Italië is geen risicoland.' ECB-chef Mario Draghi hield in februari 2011 vol dat zijn thuisland stabiel was en geen zorgenkindje zou worden. De rentedruk op Italië is echter zo hoog geworden dat Draghi zijn landgenoot premier Mario Monti moest bijspringen met het aankopen van Italiaanse schuldpapieren. Gisteren berichtten we dat multinational Daimler-Benz inmiddels serieus rekening houdt met een uittreding van Italië uit de eurozone.

7. 'Het beeld dat wij in Europa een liquiditeitsprobleem hebben is compleet verkeerd.' Draghi's voorganger Jean-Claude Trichet was met deze bizarre opmerking zo mogelijk nóg verder van de realiteit verwijderd, want zowel de lidstaten als de banken hadden en hebben een groot gebrek aan liquide middelen en moeten fors bezuinigen.

8. 'Duitsland kan zijn veto gebruiken als aan de voorwaarden voor de hulp (aan Griekenland) niet wordt voldaan. En daar zullen wij gebruik van maken.' Als grootste netto betalers bedongen de Duitsers een vetorecht, maar toen bleek dat Griekenland de afspraken van het eerste reddingspakket niet nakwam en een tweede pakket nodig had, waarvan de afspraken óók niet werden nagekomen, weigerde Merkel van dit vetorecht gebruik te maken.

9. 'Deze munt zal een grote toekomst hebben,' voorspelde de Duitse ex-kanselier Helmut Kohl, één van de vaders van de euro, in 2001. Ondanks de huidige hoge koers verloor de euro de afgelopen jaren juist aan waarde tegenover zowel de dollar als de valuta van Zwitserland en Zweden, landen die de euro niet wilden invoeren. De president van de Bundesbank, Jens Weidmann, verklaarde afgelopen week dat de euro 'zwaar overgewaardeerd' is.

10. 'De euro is een beschermingsschild tegen de crisis.' José Manuel Barroso, president van de Europese Commissie, draaide de zaak in februari 2010 precies om. De euro is volgens een groot aantal onafhankelijke financiële analisten juist één van de belangrijkste oorzaken van de crisis en zorgt er bovendien voor dat deze nooit meer opgelost kan worden.

Bronlink:
http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2013/02/Eurozone-voor-grote-crash--De-10-grootste-euro-leugens

PS. Bewustmakende artikelen moeten objectief gelezen worden en op grond van de feiten worden beoordeeld. Het doorlinken naar artikelen van derden, betekent niet dat ze automatisch onze (volledige) instemming hebben.


http://www.derokendevlaswiek.nl