CHRISTENVERVOLGING NIGERIA NOG ERGER DAN IN CHINA
TIEN JAAR BOKO HARAM, TIEN JAAR DOOD EN VERDERF EN HET KLIMAAT-HYSTERISCHE WESTEN DOET NIETS!  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
In de 50 landen van de ranglijst christenvervolging worden in totaal meer dan 245 miljoen christenen vervolgd. Noord Korea staat al jaren op nummer 1 aan de top van de ranglijst, Nigeria op nummer 12 en China op nummer 27.

KLIK OP DE AFBEELDING TER INZAGE VOLLEDIGE NIGERIA-ARTIKEL


Klik hier CHRISTENVERVOLGING NIGERIA NOG ERGER DAN IN CHINA

Tien jaar Boko Haram, tien jaar dood en verderf en het klimaat-hysterische westen doet niets!

Nigeria - 30 juli 2019

Nigeria -Tijdens het tienjarig bestaan van de Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram zijn tienduizenden Nigerianen gedood. Duizenden werden ontvoerd en gedwongen zich te bekeren tot de islam. Miljoenen Nigerianen sloegen op de vlucht voor het geweld.

Op vrijdag 26 juli 2009 was er een confrontatie bij de centrale moskee in Maidaguri tussen Nigeriaanse militairen en volgelingen van de islamitische leider Muhammed Yusuf. In het geweld werden ruim zevenhonderd strijders gedood. Ook Muhammed Yusuf kwam om. Deze dag wordt gezien als de start van Boko Haram. Het bloedvergieten op die dag was een fractie van het geweld dat zou volgen. Yusuf werd een martelaar en vele gedesillusioneerde en ge-indoctrineerde jongeren sloten zich aan bij de nieuwe beweging: Boko Haram.

Tien jaar later zijn er tienduizenden slachtoffers, duizenden ontvoeringen en gedwongen bekeringen en miljoenen vluchtelingen.

In 2014 was de terreurorganisatie op z'n sterkst. In april van dat jaar werden driehonderd Chibok meisjes ontvoerd. Ruim honderd meisjes worden nog steeds door de strijders vastgehouden.

In 2018 werden 105 meisjes van een school in Dapchi ontvoerd. Een maand later kwamen 103 meisjes vrij. Een meisje was tijdens de kidnapping overleden en een ander meisje, Leah, bleef in gevangenschap omdat ze weigerde haar geloof in Jezus Christus af te zweren.

Vandaag de dag is Boko Haram met meer dan 3.000 strijders de grootste IS-afdeling buiten het Midden-Oosten. Meer dan zeven miljoen mensen in Boko Haram-gebied zijn door hun terreur afhankelijk van voedselhulp. Inmiddels is Boko Haram ook actief in Niger, Tsjaad en Kameroen. Volgens OCHA, de VN organisatie voor het coodineren van humanitaire zaken, zijn ongeveer tien miljoen mensen in het strijdgebied afhankelijk van humanitaire noodhulp.

Nigeria staat op plaats 12 van de Ranglijst Christenvervolging 2019. Het land staat op de ranglijst zo lang deze bestaat, namelijk 26 jaar.

KLIK OP DE AFBEELDING TER INZAGE VOLLEDIGE ARTIKEL


http://www.derokendevlaswiek.com