SGP-ACTEUR STAAIJ MAAKT 1-APRILGRAP OVER KERKGRENSOVERSCHRIJDING
SGP-ACTEUR STAAIJ MAAKT 1-APRILGRAP OVER KERKGRENSOVERSCHRIJDING  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
Klik hier SGP-ACTEUR STAAIJ MAAKT 1-APRILGRAP OVER KERKGRENSOVERSCHRIJDING

SGP-leider Van der Staaij: "Zoek als kerk de randen niet op"

01-04-2020

https://www.rd.nl/kerk-religie/sgp-leider-van-der-staaij-zoek-als-kerk-de-randen-niet-op-1.1648420

"Beperk de aanwezigheid bij kerkdiensten tot zo weinig mensen als noodzakelijk is; zoek de randen niet op."
Die boodschap geeft SGP-leider Kees van der Staaij af aan de reformatorische kerken uit zijn achterban, na het Kamerdebat van woensdag. In dat debat kritiseerden diverse fracties de ruimte die kerken hebben gekregen om diensten te beleggen, mits daar maximaal dertig personen bij aanwezig zijn. Die ruimte blijft bestaan, zei premier Rutte woensdag in de Kamer. Van der Staaij: "Maar als de voortgang van kerkdiensten ons lief is, laten we dan wijs met de regels omgaan. En het aantal aanwezigen bij kerkdiensten echt overal beperken tot zo weinig als nodig is. Zeg maar: een predikant, een ouderling, een organist en bijvoorbeeld een beeld- en geluidstechnicus."

-------------------------------------

COMMENT
Dat Van der Staaij een oudgeraffineerde valsspeler is, hoeft geen betoog. Acteurs spelen verschillende rollen, zoals ook Van der Staaij verschillende rollen speelt, afhankelijk hoe de pet van Rutte staat, daar speelt Staaij als schoothondje van Rutte direct op in, zo ook hier.

1-Aprilgrap van grensoverschrijder, Van der Staaij, aan de refokerken: "Zoek de randen niet op."
Staaij dient de refokerken van advies hoe een kerkdienst er uit moet zien:

1 predikant
1 ouderling
1 organist
1 TV-audio NOS-camera-man.

Volgens het kerk-virus-model van Staaij worden er tijdens zo'n kerklege-dienst geen Psalmen gezongen, aangezien refo-dominees in de regel niet meezingen maar hun zenuwpillen slikken en als ze zich niet verslikken houden ze een nietszeggend preekje van een half uur, bij gebrek aan afzet. De ouderling, zingt ook niet mee, want die gaat -bij gebrek aan een kerkvoogd/diaken, tijdens de geluidsloze tussenzang, met de collectezak rond, langs al die eindeloze lege banken, met als opbrengst nul-komma-nul-niks. De organist zingt meestal ook niet mee, want anders klinkt het orgel vals en de bij de NOS ingehuurde TV-camera-man kan niet eens zingen, omdat al zijn aandacht wordt opgevraagd door slechts 1 persoon te filmen, nl. een niet-zingende dominee die een stilzwijgende preek houdt.

Dus, geen gezang, geen collectegeld, geen preek en daaruit volgt dat de kerkmensen thuis het voor gezien houden, nu zij ervaren dat de kerk in tijden van nood geen geestelijke vluchtheuvel blijkt te zijn, aangezien bij al die kerkelijke vluchtheuvels ineens een bord verboden toegang is geplaatst, met als ondertitel: "Gaat heen en wordt warm!"
Slechts een brievenbus-opening blijft beschikbaar voor een geselecteerd groepje hardhorende notabelen van 30 min 1. Dus blijven al die verplichte thuiszitters niet alleen thuis, maar ook voorgoed thuis, omdat zij met hun aangepraat kerkgeloof bedrogen zijn uitgekomen en dus ook geen cent meer aan de kerkpolitieke business geven. En in dit soort lege kerken zingt voorzanger Van der Staaij uit volle borst al die afwezige kerkgangers zes herhaalde coupletregels toe: "Zoek de ran- -den niet op!", die staan afgedrukt op elke bladzijde van zijn "kostbare Donalddukjes", maar zelf overschrijdt hij elke bijbelse grens om God en Zijn ware volk te tarten. By the way: Sabbatsontheiliger, Van der Staaij, is allang blij dat hij zondags niet meer naar de kerk hoeft, want dan kan hij op zondag nog meer tijd besteden aan het volgen van politieke debatten op TV (bij de buren?), zoals hij dat zelf gezegd heeft.

Direct na de psalmloze voorzang is de dominee al klaar met zijn niet uitgesproken preek en dan haast Van der Staaij zich na afloop naar het torenkamertje van Rutte in Den Haag om samen met zijn politieke zetbaas, waarbij minister Grappendoos en Jesse Claverhause ook aanwezig zijn, een rondedans rond de satanskop van Baphomet te maken en zich tegelijk stijf te lachen om de zelfverzonnen 1 April-grap van SGP-acteur Van der Staaij.

Ja, God zal lachen in hunlieder verderf, als hun vreze komt!

GPPB. v.d..m.

KLIK OP DE AFBEELDING TER INZAGE SATANISCHE BAPHOMET-DANS VAN DER STAAIJ-RUTTE EN CO.


http://www.derokendevlaswiek.com