FASCISTISCH-GLOBALISTISCHE STASI-PARTIJ, DE SGP, STEMT VOOR ONGRONDWETTELIJKE AFTAPWET/DIE/DE/BEVOLKING/VOGELVRIJ/VERKLAARD
FASCISTISCH-GLOBALISTISCHE STASI-PARTIJ, DE SGP, STEMT VOOR ONGRONDWETTELIJKE AFTAPWET DIE DE BEVOLKING VOGELVRIJ VERKLAARD  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
Klik hier
FASCISTISCH-GLOBALISTISCHE STASI-PARTIJ, DE SGP, STEMT VOOR ONGRONDWETTELIJKE AFTAPWET DIE DE BEVOLKING VOGELVRIJ VERKLAARD, MAAR ER KLINKT GEEN ENKEL PUBLIEK PROTEST BINNEN HET DODE WASSENBEELDEN-REFODOM EN DE LANDVERRADERLIJKE EN CHRISTUSKRUISIGENDE SGP-DOMINEES HOUDEN NSB-TIJDREDE'S EN COLLECTEREN VOOR DE VAN GOD VERVLOEKTE VRIJHEID VAN VALSE GODSDIENST-PARTIJ, DE SGP (zie artikel via Klik op afbeelding)

1. Eerste Kamer keurt stilletjes wet goed: "Stasi zou zijn vingers hierbij aflikken"


14-03-2024

https://www.ninefornews.nl/eerste-kamer-keurt-stilletjes-wet-goed-stasi-zou-zijn-vingers-hierbij-aflikken/

Dinsdag heeft de Eerste Kamer een wet goedgekeurd die inlichtingendiensten AIVD en MIVD makkelijker laat aftappen.

De Eerste Kamer nam het wetsvoorstel op dinsdag 12 maart aan, met 50 stemmen voor en 25 stemmen tegen. De fracties van SGP, D66, CDA, PVV, VVD, JA21, ChristenUnie, BBB en 50PLUS stemden voor het wetsvoorstel. De partijen OPNL, GroenLinks-PvdA, Volt, FVD, SP en PvdD stemden tegen.

De wet regelt daarnaast dat zogeheten bulkdatasets met grote hoeveelheden persoonsgegevens langer mogen worden bewaard. Die hoeven niet langer na anderhalf jaar te worden verwijderd als ze niet meer relevant zijn.

De meeste partijen vinden dat de inlichtingendiensten meer bevoegdheden moeten krijgen met het oog op de geopolitieke situatie. Partijen als GroenLinks-PvdA, Volt en Partij voor de Dieren maken zich wel zorgen om de privacy van burgers.

Kaltgestellt
Bij het laatste in Nederland gehouden referendum vonden vele mensen het nog belangrijker om het voorstel om inlichtingendiensten meer ruimte te geven naar de prullenbak te verwijzen.

Na de afschaffing van het referendum kon het in de luwte alsnog worden ingevoerd en met deze laatste wetswijziging zijn alle remmen eraf en hebben we een systeem opgetuigd waar de Stasi zijn vingers bij zou aflikken, reageert jurist Jacob van der Veer.

Toezichthouder CTIVD, die volgens hem terecht kritisch was over deze ontwikkelingen, is kaltgestellt. De voorzitter, Nico van Eijk, vertrok vorige week wegens vermeende verstoorde verhoudingen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/05/toezichthouder-inlichtingendiensten-voorzitter-van-eijk-treedt-terug-om-verstoorde-verhoudingen-a4192046

Vogelvrij
Het kritische rapport dat kort ervoor uitkwam, was kennelijk niet in goede aarde gevallen, aldus Van der Veer.


https://www.ctivd.nl/actueel/nieuws/2024/02/06/index

"Het gaat lekker, mensen! De overheid is goed op dreef. Zijn we vrije vogels? Of vogelvrij?" vraagt jurist en psycholoog Andre Rozendaal. "De Eerste Kamer kiest voor die laatste optie. "Bedankt" namens alle mensen, inclusief jullie eigen kinderen. En vergeet niet: elk totalitair regime eet uiteindelijk ook zijn eigen kinderen op."

Bekijk ook het filmpje van Pieter Parlevliet over Nico van Eijk (en waarom zit iemand van terreurbestrijder NCTV bij de CTIVD?):


https://youtu.be/eIMFoXpEFjQ

---------------------------------------------

2. Eerste Kamer akkoord met wet die inlichtingendiensten makkelijker laat aftappen

https://tweakers.net/nieuws/219636/eerste-kamer-akkoord-met-wet-die-inlichtingendiensten-makkelijker-laat-aftappen.html

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de Tijdelijke wet cyberoperaties. Deze wet geeft de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD meer aftapmogelijkheden. Die moeten nu nog vooraf toestemming vragen aan toezichthouders, maar onder de tijdelijke wet hoeft dat niet meer.

De Eerste Kamer nam het wetsvoorstel op dinsdag 12 maart aan, met 50 stemmen voor en 25 stemmen tegen. De fracties van SGP, D66, CDA, PVV, VVD, JA21, ChristenUnie, BBB en 50PLUS stemden voor het wetsvoorstel. De partijen OPNL, GroenLinks-PvdA, Volt, FVD, SP en PvdD stemden tegen.


https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/36263_tijdelijke_wet_onderzoeken

De wet maakt het mogelijk voor de AIVD en MIVD om tijdelijk af te wijken van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, oftewel Wiv 2017. Zo moeten ze volgens het voorstel sneller kunnen reageren op cyberdreigingen vanuit het buitenland. Dat is nodig wegens "cyberdreiging vanuit landen als Rusland, China, Iran en Noord-Korea", claimt de Rijksoverheid - terwijl de domestic cyberaanvallen een creatie zijn van de VS en Israel.

Met de wet wordt het toezicht op cyberoperaties van de inlichtingendiensten tijdelijk aangepast. Momenteel moeten de AIVD en MIVD van tevoren toestemming vragen aan de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden, oftewel TIB, voordat ze aan kabelinterceptie mogen doen. Met de nieuwe wet is voorafgaande toestemming niet meer nodig.

Voortaan vindt het toezicht tijdens en na dergelijke cyberoperaties plaats. Dat wordt gedaan door de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten, oftewel CTIVD. Die toezichthouder gaat tijdens en na operaties beoordelen of inlichtingendiensten zich aan de regels houden. De CTIVD kan de inlichtingendiensten zo nodig opdragen een operatie per direct stop te zetten en de hierbij verkregen data te vernietigen.

Het wordt verder mogelijk voor de inlichtingendiensten om tijdens een lopend onderzoek, als een aanvaller overstapt naar een nieuwe server of een nieuw apparaat, deze te blijven volgen zonder daarvoor eerst toestemming te vragen. De nieuwe wet biedt verder de mogelijkheid om, als dat noodzakelijk is voor de nationale veiligheid, bulkdatasets langer te kunnen gebruiken.

Het wetsvoorstel werd in december 2022 ingediend bij de Tweede Kamer en werd daar eind oktober 2023 aangenomen. Nu ook de Eerste Kamer akkoord is, is het voorstel definitief aangenomen.


http://www.providencemountainranch.com