KASTEEL 'REUS WANHOOP'

HET KASTEEL VAN REUS WANHOOP WORDT THEOLOGISCH BOLWERK  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje

Theologen en technologen hebben dinsdag met de oprichting van een internationaal platform de handen ineengeslagen, tijdens het symposium Edugate 2006 in het kasteel Vanenburg te Putten. Network Education Theology (NET) gaat de uitwisseling van theologisch lesmateriaal op reformatorische grondslag bevorderen met behulp van technologie. (Zie: Klik hier)

Commentaar
Al eerder vermelden we in het artikel 'SPIJKERS MET KOPPEN SLAAN' over de plannen die een groep theologen en techneuten in het kasteel van Reus Wanhoop uitbroeden. De overleden schrijver Jac. Overeem zou er zijn hoofd om geschud hebben. Ik herinner me een toepasselijke opmerking van vriend Jacob: "Ik ben erg zuinig op kromme spijkers, ik sla ze recht en gebruik ze weer."
Van dat soort theologie zou het 'Vanenburger NET' nog wat kunnen leren, maar men wil koste wat het kost rechte spijkers met koppen slaan. Als ik soms communiceer met verontruste studenten, dan sla ik een zucht van verlichting als ik hoor dat ze geen theologie studeren, want door de studie belanden er velen in de kerker van het kasteel van Reus Wanhoop. Reus Wanhoop schijnt zijn invloed uit te willen breiden en wil daarvoor zijn gevangenen gebruiken door hen een netwerk van wereldwijde theologie te laten uitbroeden. Bekering en roeping doen niet meer ter zake, het gaat om aantallen en niet om bekeringen. Reus Wanhoop wil via zijn netwerk goede zaken doen om zo veel mogelijk studenten te creeëren om die vervolgens in zijn kerker te doen zuchten. Reus Wanhoop heeft echter niet op de Goddelijke Waard gerekend, want Die heeft juist in Zijn Testament vastgelegd dat Hij de wijsheid der wijzen zal doen vergaan en het verstand der verstandigen te niet zal maken. De Goddelijke Waard maakt ondertussen gebruik van een handjevol kromme en roestige spijkers (het onedele der wereld, hetgeen niets is) Hij slaat ze recht (rechtvaardigt ze) en gebruikt ze weer.

GPPB.


http://www.derokendevlaswiek.nl