TELEURSTELLING?
EEN TELEURGESTELDE CHRISTUS IS NIET DE CHRISTUS DER SCHRIFTEN  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
"De Heere Jezus heeft eraan geleden dat mensen niet in Hem geloofden. Teleurstellingen heeft Hij ook meegemaakt", zei ds. A. Schreuder zaterdag op de Landelijke Contactdag Kinderevangelisatie van de Gereformeerde Gemeenten. (Lees het gehele RD-artikel en klik op: Klik hier).

Hetgeen ds. Schreuder in bovenstaande alinea beweert, is een onbijbelse vermenselijking van de Persoon van Christus en het is feitelijk spotpraat. Als alwetend God wist/weet Christus volmaakt wat er in de mens was/is. Christus heeft Zich wel verwonderd over het halstarrige ongeloof der Joden, maar Hij is nooit één seconde teleurgesteld geweest in mensen en/of over hun gedrag. Ook is Christus nooit één moment teleurgesteld geweest over het effect van Zijn prediking. Als dat wel zo zou zijn, is Hij niet een volkomen Zaligmaker, maar een evangelist die achter de feiten aanloopt. Zo'n christus is niet de Christus der Schriften. De weeklage van Christus over Jeruzalem was geen weeklage achteraf alsof Hem iets vreemd overkwam, want Hij wist al dat de Joden Hem zouden verwerpen. Christus weeklage over Jeruzalem was een voorziene weeklacht en staat in het kader van Zijn lijden. Nooit is het lijden van Christus echter een gevolg geweest van bepaalde teleurstellingen, want teleurstellingen zijn alleen maar het gevolg van een gevallen adamsnatuur. Christus is de broeders in alles gelijk geworden, doch uitgenomen de zonden. Toen Petrus zijn Meester verloochende, was dat voor Christus geen teleurstelling, want Hij had Petrus voorzégd dat hij Hem zou verloochenen. Christus weet volmaakt wie de mens is en geen mens kan Hem tegenvallen. Christus is niet op aarde gekomen, omdat Hij op Zijn discipelen kon rekenen, want zij hebben Hem allen verlaten -staat er- en dat geldt voor al Gods volk. Christus leeft niet van de getrouwheid van Zijn volk, nee, wij moeten het van Zijn getrouwheid hebben. Hij weet wel wat maaksel wij zijn, gedachtig dat wij onbetrouwbaar stof zijn. Indien wij ontrouw zijn, volk des Heeren -en dat zijn wij- Hij blijft getrouw, want Hij kan Zichzelf niet verloochenen. Christus kan niet ontrouw zijn. Hij is daarom ook niet voor de zonde en de verzoekingen van de duivel 'bewaard' gebleven, zoals sommigen ketters leren, nee, Christus KON NIET zondigen en Hij KON NIET vallen voor de verzoekingen van de duivel, anders had Hij eveneens geen volkomen Zaligmaker kunnen zijn. De veronderstelling van ds. Scheuder dat Christus teleurstellingen heeft meegemaakt, is een vleselijke gevolgtrekking van een humanistisch verstaan van het lijden en de menselijke natuur van Christus. Over belijden gesproken!

Een andere bewering van ds. Schreuder op de Landelijke contactdag die hij maakte in het kader van evangelisatie, luidde: "We evangeliseren omdat we een belijdeniskerk zijn." En vervolgens zei hij: "We hebben een Evangelie voor goddelozen." Die opmerkingen zijn wel bijbels, maar de laatste opmerking is juist wat de Ger. Gem. niet leert. Of is ds. Schreuder t.a.v. de rechtvaardigmakingsleer een dissident in zijn kerkverband? Gezien zijn suggestie over "Christus' teleurstellingen", mag daar vrij aan getwijfeld worden. De Ger. Gem. leert absoluut niet de rechtvaardiging van de goddeloze, maar de 'rechtvaardiging' van de vrome. (Zie: 'KORT BEGRIP ONTKERSTEND' enz.).

Wordt het -gezien de nameloze kerkelijke verwarring- niet de hoogste tijd voor een nieuwe internationale Synode à la Dordt? Bovendien, de remonstranten ten tijde van de Dordtse Synode 1618-1619 waren lang zo onrechtzinnig niet als het toenemende leger 'gereformeerd-bevindelijke' remonstranten in onze dagen. Aangezien er geen Bogermannen en Gomarussen meer zijn, zal het voorzitterschap van een nieuw te houden Synode wellicht ver in het buitenland (onder de vervolgde christenen) gezocht moeten worden. Of is de Kerk van Christus meer gebaat bij een vervolging, die ook in onze dagen -vooral binnen de kerkmuren- steeds vastere vormen begint aan te nemen? Gods Woord is er niet onduidelijk over... Christus' weeklage over Jeruzalem geldt ook het westerse christendom. Het gevolg van de weeklage van Christus over Jeruzalem, was het oordeel der verwoesting. Och, of we heden bekenden...

GPPB.


http://www.derokendevlaswiek.nl