MBUMA 2009
MBUMA 2009  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
UTRECHT – Het is vooral dankzij het werk van de Nederlandse stichting Mbuma-Zending dat de Free Presbyterian Church of Scotland (FP-Church) in Zimbabwe zo veel zendingswerk verricht. De stichting heeft vorig jaar 1,5 miljoen euro opgehaald. Een dergelijk bedrag werd niet eerder bijeen­gebracht in een jaar tijd.
Dat werd donderdag duidelijk tijdens de jaarlijkse Mbuma-Zendingsdag in Utrecht. Ds. D. A. Ross, vertegenwoordiger van de FP-Church, die bedankte voor het vele geld, zei dat zijn kerk maar klein is en niet zonder de hulp uit Nederland kan. De bijeenkomst, die ongeveer 4500 mensen trok, werd drukker bezocht dan die in 2008.
De Nederlandse stichting ondersteunt het geestelijke en medische zendingswerk van de Schotse kerk. De zending van de FP-Church, die al honderd jaar in Zimbabwe werkt, houdt niet alleen zendingsposten en scholen in stand, maar ook een kindertehuis, een ziekenhuis en een middelbare school. Daarnaast bedrijft de kerk zending in Kenia. (Lees gehele RD-artikel via de Klik hier link)


Commentaar
Ik vraag me al jaren af waarom de MBUMA-NL zelf geen zendeling uitzendt naar Zimbabwe met medewerking van de Schotse MBUMA. MBUMA-NL functioneert alleen maar als bankier voor het zendingswerk van de Schotse FP-Church. De GGinN en de OGG doen helemaal niet aan zendingswerk, terwijl vooral de GGinN bulkt van het geld. Genoemde kerken verstaan hun roeping niet en het bestuur van de MBUMA-NL ook niet. Geld overmaken is nog geen zending bedrijven. Ik roep het MBUMA-bestuur op om met de ontvangen ponden ZELF te woekeren, zoals Gods Woord ons leert.

GPPB.


http://www.derokendevlaswiek.nl