|
Senaat akkoord met opsporing onverzekerden 22-02-2011 16:48 | gewijzigd 22-02-2011 16:54
DEN HAAG (ANP) – De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel opsporing onverzekerden van minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Zij wil met deze wet het aantal mensen zonder zorgverzekering terugdringen. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat er nog altijd zo’n 150.000 onverzekerden zijn. Hiermee is circa 140 miljoen euro aan gederfde premie gemoeid.
Met ingang van 15 maart worden verzekeringsplichtigen zonder zorgverzekering actief opgespoord en gemaand om een zorgverzekering af te sluiten. Op dit moment kunnen zij zich nog onttrekken aan de verzekeringsplicht. Ze tasten daarmee de onderlinge solidariteit aan, aldus een woordvoerster van Schippers.
Wie vanaf dinsdag een verzekering afsluit, krijgt geen boete. Het ministerie van Volksgezondheid begint daarom dinsdag met een voorlichtingscampagne om de opsporing van onverzekerden bekend te maken via de website www.ikzoekdekking.nl. Met deze campagne roept het ministerie iedereen op onverzekerden te informeren en zo boetes te helpen voorkomen.
Onverzekerden die door middel van een bestandsvergelijking worden opgespoord, krijgen eerst een brief van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Daarin worden ze gewezen op hun verzekeringsplicht en aangespoord een zorgverzekering te sluiten. Als blijkt dat zij dat na drie maanden nog steeds niet hebben gedaan, krijgen ze een boete van driemaal de standaardpremie per maand (circa 340 euro).
Als na een nieuwe bestandsvergelijking blijkt dat de betrokkene nog steeds niet is verzekerd, volgt een tweede boete. Als mensen na twee boetes nog altijd geen verzekering hebben gesloten, verzekert het CVZ hen bij een zorgverzekeraar. Zij zijn dan een jaar lang een bestuursrechtelijke premie verschuldigd ter hoogte van de standaardpremie (in totaal ongeveer 1350 euro). Die wordt zo mogelijk rechtstreeks ingehouden op het loon of de uitkering.
Klik op de Klik hier link ter inzage RD/ANP-artikel
-------------------------------------
COMMENTAAR
Onlangs belde een vriend me op en in het gesprek kwam het onderwerp "verzekeren" aan de orde, waarbij die vriend mij meedeelde dat hij hierover dhr. B. van der Vlies destijds gebeld had -die toen nog kamerlid voor de SGP was- maar hij zei dat Van der Vlies tegen hem gezegd had "dat hij zich niet druk kon maken om het handjevol onverzekerden" die om des gewetenswil zich niet kunnen verzekeren.
Als het waar is dat Van der Vlies dat gezegd heeft, is hij een verrader van Gods volk dat uit de hand des Heeren leven mag. De SGP heeft Gods volk in ieder geval verraden, aangezien zij geen enkel protest, noch motie indienen tegen de dictatoriale wetgeving zoals in bovengenoemd RD-artikel te lezen valt. Het geseculariseerde Refodom zal er niet wakker van liggen dat onverzekerden zullen worden beboet, aangezien het Refodom van top tot teen verzekerd is en de rechten Gods aan haar laars lapt. Dominees en kerken zijn eveneens van top tot teen verzekerd en degenen die uit de hand des Heeren leven worden vanaf de refo-kansels belachelijk gemaakt en/of doodgezwegen, zoals ik zelf ervaren heb. Verraders moeten er zijn, doch wee die mens! Wee die dominee die de rechten Gods niet recht en niet zuiver preekt in het kader van Zondag 10 en Gods volk dat uit Gods hand leven mag belachelijk maakt. Een huurling zal de rechten Gods nooit zuiver preken, laat staan de daad bij het Woord voegen. Wie in het licht van deze horrorwetgeving nu nog durft te beweren dat Nederland een democratie is, is een spreekbuis van de duivel. De rechten van de burgers, met name die van Gods volk, worden categorisch aan banden gelegd, op straffe van horrorboetes, terwijl Van der Staaij (SGP) zich vermaakt in pretparken en zwembaden en in de 2e kamer volledig betaald zijn roes uitslaapt. De oordelen zijn derhalve niet meer af te wenden en ook niet meer af te bidden. Wee die herders die de schapen verstrooien en niet in de bressen staan.
GPPB.
|
|