RD/VS-CHANTAGE TEGEN ISRAEL
VS-CHANTAGE TEGEN ISRAEL DOOR HET RD VERBLOEMD  Klik hier       
Plaats in winkelmandjeMandje
HET 'REFORMATORISCH' DAGBLAD PLAATST EEN GROF MISLEIDEND ARTIKEL VAN EEN BUITENLAND-RD-JOURNALIST EN VERBLOEMT DE VERHOUDING VS-ISRAEL, TERWIJL DE WERKELIJKHEID LAAT ZIEN DAT DE OBAMA-ADMINISTRATION DE STAAT ISRAEL CHANTEERT.

Klik op de Klik hier link ter inzage van het bedrieglijke RD-artikel en lees dan de onderstaande werkelijkheid en toets die met de bronnen zoals onderaan deze page aangegeven.

ZIE OOK: http://www.derokendevlaswiek.nl/INGEZONDEN_STUKKEN_IIICRISIS_VS_zn_ISRAEL_.html

------------------------------------------------------------

Israëlische uitbreiding Jeruzalem protest tegen chantage VS
'Obama wil Israël en Palestijnen dwingen tot vredesverdrag' - Satellietfoto's: Noord Korea helpt bij bouw raketbasis Iran

Achter de facade van brede glimlachen en beloftes van trouw en steun heeft het bezoek van de Amerikaanse vice-president Joe Biden de gapende kloof tussen de VS en Israël alleen maar wijder gemaakt. Biden kwam namens Obama de regering in Jeruzalem vertellen, dat de VS niet alleen haar eerder gedane beloftes ten aanzien van zware sancties tegen Iran voorlopig niet zal nakomen, maar tevens dat Amerika geen unilaterale militaire actie van Israël tegen Iran zal dulden. Als klap op de vuurpijl wil Obama zowel Israël als de Palestijnen binnenkort mogelijk dwingen om vrede met elkaar te sluiten, waarbij de VS vrijwel alle Palestijnse eisen door Israël geaccepteerd wil zien.

De Israëlische reactie op de Amerikaanse chantage kwam nog tijdens het bezoek van Biden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte namelijk de weg vrij voor de bouw van 1600 huizen in Oost Jeruzalem, een actie die onmiddellijk door Biden scherp werd veroordeeld als een 'ondermijning van het vertrouwen dat we op dit moment nodig hebben.'

Premier Netanyahu verklaarde dat hij niet op de hoogte was van het besluit van het ministerie, en dat het nog wel 2 jaar zou gaan duren voordat de bouw zou gaan beginnen. Desondanks deed Netanyahu helemaal niets om de beslissing van de ultra-orthodoxe 'havik' minister Ellie Yishai terug te draaien, wat volgens waarnemers als een indirekt protest tegen de harde opstelling van de VS gezien kan worden.

Joe Biden kwam namelijk maar met één doel naar Israël, en dat was om de regering in Jeruzalem te verstaan te geven, dat van nu af aan alle beslissingen ten aanzien van Israëls veiligheid in Washington zullen worden gemaakt. Biden maakte aan president Shimon Peres ondubbelzinnig duidelijk dat Israël het niet in zijn hoofd moet halen om Iran zonder Amerikaanse toestemming aan te vallen. 'Ik kan de burgers van Israël beloven dat wij iedere veiligheidskwestie waar wij ons mee geconfronteerd zien, aan zullen pakken' (benadrukking toegevoegd - X.). Met andere woorden: Wij, de VS, bepalen voortaan wat een bedreiging voor jullie is en hoe hier mee omgegaan moet worden.

De Israëlische regering was tevens onthutst toen Biden ronduit durfde te stellen, dat Iran 'nog nooit eerder zo geïsoleerd' was geweest, een overduidelijk ver van de waarheid afzijnde verdraaiing van de feiten. Bidens merkwaardige beweringen kunnen dan ook alleen als een poging tot rechtvaardiging worden gezien voor het breken van Amerika's eerdere belofte aan Israël om keiharde sancties tegen Iran te stellen, waardoor een militaire aanval niet nodig zou hoeven zijn.

Het bezoek van Biden heeft het wantrouwen van Israël jegens de regering Obama daarom alleen maar versterkt, temeer omdat het nieuwe hoofd van het Internationale Atoom Energie Agentschap (IAEA) in Wenen, Yukiya Amano, aankondigde dat zijn organisatie pas over vijf maanden een besluit zal nemen over de aanbevelingen die de IAEA aan de VN-Veiligheidsraad zal maken ten aanzien van het nucleaire programma van Iran. Dat betekent dat eventuele sancties tot minstens juli zullen moeten wachten. (1)

Noord Korea helpt Iran met nieuwe raketbasis

Ondertussen gaat Iran gewoon door met het werken aan nieuwe wapens. Afgelopen zondag onthulde de Iraanse minister van Defensie Ahmad Vahidi de eerste Iraanse kruisraket (Nasr-1), die zowel vanaf de grond als vanaf zee kan worden afgevuurd, en volgens hem 3000 ton zware oorlogsschepen kan verwoesten (2). Daarnaast wijzen satellietfoto's er volgens de toonaangevende Amerikaanse nieuwssites Defense Update en Jane's IHS op, dat er in de Iraanse provincie Seman een raketbasis wordt gebouwd die sprekend lijkt op een vergelijkbare installatie bij het Noord Koreaanse Tongchang. Ook de eerste trap van de nieuwe Iraanse Simorgh-raket lijkt een vrijwel exacte kopie van de Noord Koreaanse Unha-2 raket.(3)

De Iraanse Simorgh-raket werd in februari onthuld als zijnde een ruimteraket, maar zou volgens militaire analisten tevens gebruikt kunnen worden als intercontinentale ballistische raket die uitgerust kan worden met kernkoppen. Noord Korea heeft inmiddels bewezen dat de jarenlange, door velen ontkende en belachelijk gemaakte geruchten rondom haar kernwapenprogramma, wel degelijk waar bleken te zijn.

Daarnaast zit ook Irans trouwe bondgenoot Syrië niet stil. Israël maakt zich grote zorgen over de ontdekking dat Syrië moderne, vanaf de schouder afgevuurde Russische IGLA-S luchtdoelraketten naar de Islamitische terreurorganisatie Hezbollah in Libanon heeft gesmokkeld. Deze wapens vormen een ernstige bedreiging voor de Israëlische luchtmacht, omdat ze als schild kunnen dienen voor de 45.000 raketten, die in Zuid Libanon zijn opgeslagen om ingezet te worden tegen Israëlische dorpen en steden. Bij een eventuele oorlog zullen de IGLA-S luchtdoelraketten het Israëlische gevechtsvliegtuigen bijzonder moeilijk maken om de tienduizenden op Israël gerichte grond-grond raketten voortijdig uit te schakelen.(4)

'Obama wil Israël en Palestijnen dwingen tot vredesverdrag'

De Amerikaanse afgevaardigde voor het Midden Oosten, George Mitchell, zou afgelopen maandag hebben laten weten dat het geduld van Obama met zowel Israël als de Palestijnen op is. Volgens bronnen in Washington wil de Amerikaanse president beide partijen op zeer korte termijn naar Washington halen, waar op een geïsoleerde locatie -mogelijk de luchtmachtbasis Bolling- een door Amerika opgesteld vredesverdrag aan Israël en de Palestijnen zal worden opgedrongen.(5)

De regeringen in Jeruzalem als Ramallah hebben inmiddels ingestemd met indirekte vredesonderhandelingen. Volgens een intern rapport van het Israëlische minister van Buitenlandse Zaken zou Washington hier echter niet veel van verwachten, omdat de regering Obama zich vooral richt op de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres in november. De peilingen wijzen namelijk uit dat de Democraten daarbij mogelijk zullen worden weggevaagd.

Omdat er, in tegenstelling tot in het Witte Huis, onder de Amerikaanse burgers nog veel steun voor Israël zou zijn, zou de regering Obama alle moeite doen om haar pro-Palestijnse standpunten zoveel mogelijk te verhullen. De recente Amerikaanse verklaringen laten echter zien, dat de VS van plan is om bij -al dan niet gedwongen- vredesonderhandelingen vooral de kant van de Palestijnen te kiezen (6). Hierbij worden waarschijnlijk de eisen van de Arabische Liga gevolgd, te weten de oprichting van een onafhankelijk Palestina in Gaza en de Israëlische gebieden Judea en Samaria (de 'Westelijke Jordaanoever') met Oost Jeruzalem als hoofdstad.

Er zijn dus twee mogelijke scenario's: het eerste is, dat de regering Obama wacht met het afdwingen van een definitief vredesakkoord tot ná de verkiezingen in november, waardoor een verdrag tussen Israël en de Palestijnen mogelijk pas in 2011 kan worden gesloten. Het tweede scenario is dat Obama de wereld zal willen verrassen met een op korte termijn gesloten vredesverdrag, omdat hij daarmee zijn in Amerika en het grootste deel van de wereld diep gevallen status weer zal proberen op te krikken.

Zeker is, dat de zwaar in de meerderheid zijnde extremistische krachten onder de Palestijnen alles zullen doen om een vredesverdrag met Israël te torpederen. Zeker is ook, dat de regering Netanyahu nooit vrijwillig afstand zal doen van Oost Jeruzalem, een keiharde eis van de Palestijnen om zelfs maar te gaan onderhandelen over eventuele vrede. De voorlopige conclusie lijkt dan ook gerechtvaardigd, dat het uitbreken van een lang gevreesde nieuwe Midden Oosten oorlog op dit moment waarschijnlijker lijkt dan ooit.

Bron: http://xandernieuws.punt.nl/?id=580084&r=1&tbl_archief=&

Bronnen:
(1) DEBKA
(2) DEKBA
(3) Arutz 7
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Haaretz


http://www.derokendevlaswiek.nl