Lees ook: http://xandernieuws.punt.nl/?id=559704&r=1&tbl_archief=&
------------------------------
De VS pompten het afgelopen jaar in totaal 787 miljard dollar in de economie, waarvan het grootste deel uit werd getrokken om de wankelende financiële sector te stutten. Sinds die miljarden in februari werden uitgetrokken verloren echter ook 2,6 miljoen Amerikanen hun baan, zo blijkt uit cijfers van het Bureau van Arbeidsstatistieken. De Republikeinse partij reageert dan ook geprikkeld op het nieuws van de Democraat Obama. "Het is duidelijk dat Obama's regering de economische realiteit probeert te verdoezelen door banencijfers uit het niks te fabriceren", aldus een reactie op de website van de partij. "Hij doet er beter aan de belastingen te verlagen".
------------------------------------------
|
|
Recessie in VS voorbij WASHINGTON – De economie van de Verenigde Staten is in het derde kwartaal 3,5 procent gegroeid. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel die donderdagmiddag zijn gepresenteerd. Het is voor het eerst in meer dan een jaar tijd dat de grootste economie ter wereld gegroeid is. Met de groei is er een einde gekomen aan de langste recessie in de VS sinds het begin van de metingen in 1947. Analisten voorspelden gemiddeld een groei van 3,3 procent op jaarbasis. In het tweede kwartaal kromp de Amerikaanse economie nog met 0,7 procent. In de twee kwartalen daarvoor werd een achteruitgang van gemiddeld ongeveer 6 procent gemeld. De groei in het derde kwartaal zou voor een deel te danken zijn aan de Amerikaanse overheid, die miljarden dollars in de economie pompte om de recessie te bestrijden. Daarnaast zijn bedrijven weer meer gaan produceren om hun voorraden aan te vullen.
Bron: http://www.refdag.nl/artikel/1441818/Recessie+in+VS+voorbij.html
Commentaar Het RD publiceert stripverhalen en neemt klakkeloos berichten over die haaks staan op de werkelijkheid. Bovenstaand RD-artikel is het toppunt diabolus-propaganda. Een krant die met een bericht van zo'n tien regels de ingrijpende recessie ongedaan denkt te maken, moet op de grote hoop van de roddelbladen gedeponeerd worden. De VS stelt alles in het werk om de nog steeds toenemende recessie(!) te verbloemen met gemanipuleerde groeicijfers. De dollar zakt peilsnel in waarde en de werkeloosheid is tot een recordhoogte opgelopen: 7 miljoen.
Twee professors van de Amerikaanse Rutgers staatsuniversiteit van New Jersey tekenen in een nieuw onderzoek een somber toekomstbeeld van de Amerikaanse economie. In een deprimerend rapport schatten James W. Hughes en Joseph J. Seneca dat het tot 2017 zal duren vooraleer de Amerikaanse arbeidsmarkt opnieuw het niveau van voor de recessie haalt. Volgens het rapport zal het jaarlijks creëren van twee miljoen nieuwe jobs onvoldoende zijn om wat de auteurs ‘een gigantisch arbeidsdeficit' noemen, te compenseren.
Het rapport omschrijft de huidige crisis als ‘de grootste terugval in werkgelegenheid sinds de Grote Depressie'. In de twintig maanden tussen december 2007 en augustus 2009 gingen niet minder dan 7 miljoen jobs verloren in de privé-sector.
Om de situatie in perspectief te zetten verwijzen beide auteurs naar de 2 laatste decennia van vorige eeuw, toen Amerika er netto 35,5 miljoen nieuwe jobs bijkreeg in de privé-sector, terwijl in het eerste decennium van deze eeuw netto 1,7 miljoen jobs verloren zullen gaan in de privé.
In augustus 2009 hadden de VS 1,3 miljoen minder privé-jobs dan in December 1999. Dat is nooit eerder gebeurd sinds de Grote Depressie van de dertiger jaren. James W. Hughes en Joseph J. Seneca spreken dan ook van ‘een verloren decennium'.
Paul Craig Roberts, assistent-secretary van Financiën tijdens de eerste termijn van president Ronald Reagan, en tevens voormalig mede-redacteur van de toonaangevende Wall Street Journal, schrijft in zijn column van 2 dagen geleden dat er inmiddels doorslaggevend bewijs is dat Amerika een 'failed state' is. Met andere woorden: de Verenigde Staten zijn, zoals velen al voorspelden, inderdaad failliet.
De cijfers van de Amerikaanse staatsschuld zijn ongekend en loopt in de tientallen biljoenen dollars. China is gestopt met het opkopen van Amerikaanse staatsobiligaties en daarmee is de val van de dollar definitief beslist. Het is nog maar een kwestie van tijd dat de waanzin van het RD-bericht zichzelf zal wreken.
Totale staatsschuld en private schulden van VS is 40,1 biljoen dollar, wat neerkomt op 136.479 dollar per Amerikaanse staatsburger (inclusief de baby's). Maar als de private betalingsverplichtingen van de Amerikaanse regering en alle bedrijven wordt gesommeerd dan bedraagt de werkelijke schuld 84,1 biljoen dollar, wat gelijk is aan 286.258 dollar per persoon. Dit komt dan neer op een schuld van 1,1 miljoen dollar per Amerikaanse gezin van vier personen.
De totale Amerikaanse staatsschuld van 40,1 biljoen dollar is gelijk aan 437 procent van het bruto nationaal inkomen (ruwweg 9000 miljard dollar). Dit is een recordbedrag en geeft aan dat de Amerikaanse economie sterker afhankelijk is van schulden dan ooit tevoren in de geschiedenis.
Apeldoorn RD: De recessie is voorbij!
Klik op de Klik hier link on top of the page om deze valse RD-berichtgeving te toetsen aan de werkelijke feiten.
|
|